Een stukje geschiedenis... café sinds 1923.

Op 14 juli 2023 bestond Café Bellevue precies 100 jaar! Tijdens het jubileumfeest ontvingen wij van burgemeester Buijs-Glaudemans het Predicaat 'bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier'. Hier zijn we bijzonder trots op. En het bijbehorende schild hangt aan de karakteristieke gevel van het café.

Een aantal muzikale Ossenaren maakte voor deze gelegenheid het lied 'Schôn Uitzicht'. Dit is een echte Bellevue-wals . Tijdens de opname van de clip kwam Dtv Nieuws Oss & Bernheze een kijkje nemen. Klik hier om het lied te beluisteren en klik hier voor het nieuwsitem van Dtv. 

Wil je de hele geschiedenis van Café Bellevue lezen? Dat kan in het boek '100 jaar Bellevue - Het bijzondere verhaal van een gewoon café'. Hier bestel je dit unieke boek.

Rond 1900 heet de Ridderhof in Oss nog Ridderstraat. Er worden dan arbeiderswoningen gebouwd. Henri & Geertje de Klijn wonen op nummer 8. In 1923 geeft Henri opdracht om het woonhuis op nummer 6 te verbouwen tot café. En vanaf dat moment is Café Bellevue een feit. Met een voorgevel, die sinds die tijd niet meer veranderde.

In de jaren zeventig worden de meeste arbeiderswoningen in de Ridderstraat gesloopt. Alleen Café Bellevue blijft gespaard van de sloophamer. Toenmalige uitbaters, Nico & Corrie van den Hurk, krijgen verschillende keren een aanbod om het pand te verkopen. Ze gaan er niet op in en Café Bellevue blijft bestaan. Nu lijkt het café te 'hangen' tussen de panden ernaast. In 2000 hernoemt de gemeente de Ridderstraat tot Ridderhof. En de huisnummers worden aangepast. Het adres van Café Bellevue was jarenlang Ridderstraat 6. Door deze wijziging wordt het adres Ridderhof 40. 

Veel kasteleins & gasten zijn gekomen en gegaan, maar Café Bellevue is gebleven. Het café heeft na 100 jaar bewezen meer generaties te kunnen overleven. Sinds 2020 zijn wij, Edwin & Leontien van Hassel, de trotse uitbaters van Café Bellevue. Wij zijn de achtste kasteleinsfamilie in het café. Maar de ziel van Café Bellevue wordt vooral gevormd door de gasten en de mensen achter de bar. Samen maken en bewaken we die unieke sfeer. En samen creëren we het cultureel erfgoed van Café Bellevue.